Boeken

Je kent Fleur wellicht van haar bestsellers Voelen zonder filter en Leven zonder filter, maar ze heeft nog meer boeken geschreven! Neem hieronder gerust een kijkje. Op dit moment is Fleur bezig aan maar liefst twee (!) nieuwe boeken.
Haar gelauwerde podcast Mensenkennis wordt in boekvorm gegoten en verschijnt eind augustus 2024. Daarnaast schrijft ze een nieuw non-fictie boek dat voorjaar 2025 wordt gepubliceerd.


Op 31-08-2022 verscheen de bestseller Voelen zonder filter bij uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts.

Word jij regelmatig overweldigd door emoties? Druk je ze weg, tracht je ze te rationaliseren, verlies je toch de controle? Vind je het moeilijk om te voelen wat er precies in je omgaat? Loop je vaak tegen dezelfde pijnpunten aan? Word er misbruik van je gemaakt, negeer je je grenzen? Raak je overprikkeld, absorbeer je andermans emoties?  Verlang je naar harmonie, verbinding en zelfvertrouwen? 

In Voelen zonder filter vertelt Fleur van Groningen onverbloemd hoe zij leerde om op een constructieve manier met emoties om te gaan en zo herstelde van trauma. Het is een ontroerend, confronterend en inspirerend verslag van een lange zoektocht die uitmondt bij innerlijke rust.      
● Op 22-10-2020 verscheen Swingers bij uitgeverij Lebowski,
een imprint van Overamstel Uitgevers. 

De jonge, ambitieuze actrice Ella werkt voor Bambam, een productiebedrijf dat kindertelevisie maakt. Tijdens filmopnames raakt ze in de ban van de steenrijke producent Dorian van Dijk die haar meesleept in de wereld van seksclubs. Een plek waar ook de goedhartige Roosje, boekhoudster bij Bambam, sinds haar scheiding haar fantasieën verkent. Tegelijkertijd koestert Ella's vriend Jan heimelijke gevoelens voor zijn bazin, de spirituele tv-kok Lakshmi, en droomt van een carrière als scenarioschrijver. Terwijl Ella en Jan verblind raken in hun drang naar succes, dwaalt ook Roosje noodgedwongen van het rechte pad af. Hoever zijn ze bereid te gaan in hun streven? En tegen welke prijs?

● Op 22-02-2020 verscheen Mijn kind, mijn spiegel bij uitgeverij Horizon,
een imprint van Overamstel uitgevers. 
  Wat kunnen wij over onszelf leren van onze kinderen? Een kind neem je niet, je krijgt het. En dan verandert het je leven. Maar hoe precies? Voor Fleur van Groningen bracht haar baby heel wat levenslessen met zich mee. Aan de hand van herkenbare anekdotes vertelt Fleur wat het moederschap met haar doet. Ze gaat de strijd aan met haar perfectionisme, ontdekt wat loslaten en onvoorwaardelijk liefhebben is, blikt bereidwillig in een spiegel die haar met blinde vlekken confronteert. Want zelfs als de roze wolk in een donderwolk verandert, valt er steeds wat bij te leren. Terwijl de kleine groeit, groeit zijn moeder met hem mee. Mijn kind, mijn spiegel overstijgt de papflessen en de tepelkloven. De herkenbaarheid die Fleur oproept is véél groter. Dit boek is het goudeerlijke en inspirerende relaas van een transformatie; soms grappig, soms rauw, steeds zeer ontroerend.

  ● Op 31-08-2017 verscheen Leven zonder filter bij uitgeverij Horizon, een imprint van Overamstel Uitgevers. Van deze bestseller werden inmiddels 60.000 exemplaren verkocht. De midprice editie kreeg een nieuwe cover.

  Voel jij je anders dan de meeste mensen? Krijg je meer indrukken binnen? Ben je sneller moe? Maar heb je ook meer oog voor detail? Ervaar je intense emoties, voel je anderen makkelijk aan en streef je naar diepgaande contacten? Dan ben jij mogelijk hoogsensitief.

  In Leven zonder filter vertelt Fleur openhartig en met zelfrelativering over de zoektocht naar haar gebruiksaanwijzing. Hoe ze ontdekte dat ze hoogsensitief is en zich daar aanvankelijk tegen verzette, uit schrik voor labels en zweefteven. Tot ze ondervond dat de eigenschap naast nadelen ook voordelen kent. 

  ● In 2015 verscheen Dat kleine geluk, een bundeling van columns die eerder in Het Nieuwsblad Magazine verschenen.  ● In 2011 verscheen Haal het slechtste uit jezelf, een bundeling van columns
  die eerderin De Morgen verschenen. 
Populaire posts van deze blog

PODCAST MENSENKENNIS

Ik zie jou

GRATIS WEBINAR OVER TRAUMA