PODCAST MENSENKENNIS

Wie ben ik, wie is de ander en hoe verhouden wij ons tot elkaar? In de nieuwe, achtdelige podcastserie 'Mensenkennis' neemt Fleur van Groningen wekelijks een deugddoende duik in de menselijke psyche. Voor De Morgen op zoek naar antwoorden over onderwerpen uit haar boek 'Voelen zonder filter' om zichzelf en anderen beter te leren begrijpen. Deze week: hoogsensitiviteit.

Wat is hoogsensitiviteit, hoe kenmerkt het zich en wat zijn de voor- en nadelen? Fleur van Groningen schreef de bestseller 'Leven zonder filter' over haar eigen ervaringen met hoogsensitiviteit, en ontvangt 60.000 verkochte exemplaren later nog steeds dankbare lezersbrieven.
In deze aflevering praat ze met Esther Bergsma, expert hoogsensitiviteit, sociaal-wetenschappelijk onderzoekster en auteur van vijf boeken, waaronder 'Het hoogsensitieve brein'.
Ook voormalig radio- en televisiepresentatrice Eva Daeleman is te gast. Ook zij schrijft boeken waarmee ze mensen wil inspireren hun eigen levenspad te bewandelen. In deze aflevering vertelt ze openhartig over hoogsensitief zijn als vrouw, partner, dochter en moeder

Mensenkennis is een podcastserie over de menselijke psyche, een samenwerking tussen Fleur van Groningen, Hoorstroom en De Morgen, gebaseerd op haar boek Voelen zonder filter. Presentatie, redactie, eindredactie en muziek: Fleur van Groningen Productie en montage: Laurens Bervoets & HoorstroomWilt u reageren? Mail dan naar podcasts@demorgen.be.

Meer over 'Mensenkennis' lees je in dit artikel van De Morgen.
'Mensenkennis' beluisteren doe je hier.

Populaire posts van deze blog

Ik zie jou

GRATIS WEBINAR OVER TRAUMA