29 augustus 2016

BEWUST VRIJGEZEL

Het Nederlandse 'Vrouw Magazine' vroeg ­ex-K3'tje Josje Huisman (30) waarom ze nog single is. Die antwoordde dat ze beter over relaties nadenkt, maar dat het geen bewuste keuze is. Wat dachten ze bij 'Vrouw Magazine'? Dat Josje het op haar jubeltenen zou steken, die het op ongepaste momenten - pakweg begrafenissen - op een jubelen zetten? Sneu toch dat Josje haar vrijgezellenstatus moet verantwoorden. Zelf was ik lang alleen en hoewel ik geen regenboogjurkjes droeg, noch miljoenen minderjarige fans had, kreeg ik die vraag ook geregeld. En in mijn geval was het ook geen bewuste keuze. De liefde gebeurde gewoon niet. Lag het aan mij? De prooien in mijn jachtgebied? Joost mag het weten - en zelfs hem kwam ik niet tegen.
“Ik snap niet dat gij geen lief hebt, gij zijt zo tof”, was de vaak gehoorde opmerking, waarmee men je wil doen geloven dat je niet afstotelijk bent. Je zal maar single zijn en die zin nooit horen. Mij bezorgde het echter een gevoel van machteloosheid. Alsof ik incompleet was én het slachtoffer van een kosmische boycot.
Voor de Zweedse Pixee Fox (26) ligt het anders. Zij heeft al 17 operaties achter de rug, waaronder een liposuctie, 4 borstvergrotingen en de verwijdering van 6 ribben. Pixee wil op Barbie lijken en dat lukt. Ellenlange benen, een wespentaille, platina lokken, een gigaboezem … Pixee zegt dat ze vrijgezel is omdat ze geen tijd heeft voor een man: haar focus ligt op plastische chirurgie.
Dat had ik destijds ook moeten antwoorden! Het klinkt zo lekker onafhankelijk. Je bent niet langer dat meisje dat naar liefde smacht, maar de autonome vrouw die zegt: “Dinsdag? Geen tijd schatje, dan ga ik voor een K-cup.” Al is onder je twee enorme plastic borsten liggen toch niet hetzelfde als de warme omhelzing van een geweldige vent.
Afwisselend geven Fleur van Groningen en Nico Dijkshoorn hun eigen kijk op de actualiteit. 'Bewust vrijgezel' verscheen in Het Nieuwsblad, 29/08/2016.