KANTOORKONT

Heeft mij gealarmeerd: de term 'kantoorkont'. Volgens de Amerikaanse kinesist Abby Bales is dat een platte, vormeloze derrière die je overhoudt aan jarenlang onafgebroken te zitten. In mijn nachtmerries gelijkend op een plastic zak gevuld met een bodempje zand. Volgens Bales loopt iedereen die te lang zit risico. Er bestaan geen oefeningen die de kantoorkont verhelpen. Voorkomen kan wél, door om het uur vijf minuten rond te lopen.
Men zou dus voortaan een kantoorkontpauze moeten inlassen op het werk. Even naar de koffieautomaat en checken of je nog een dampende cappuccino op je eigen bolle billen of op die van je collega kwijt kunt. Een rondje over de parking en verifiëren hoeveel balpennen je met je bilkaken kunt samenknijpen. Of: hoeveel gommen je van het bureau van je collega kunt stelen door er even op te gaan zitten. Kleine estafettes zijn sowieso goed voor het groepsgevoel.
Ik weet zeker dat schoenenkoning Wouter Torfs - de man die zijn werknemers vakantie geeft op hun verjaardag en die meermaals werd gekroond tot werkgever van het jaar - zou openstaan voor zoiets vooruitstrevends als de kantoorkontpauze.
Als thuiswerkende zelfstandige moet ik mezelf motiveren. Ik kan een wekker zetten die om het uur afgaat. Met de stem van Bart De Wever, die roept dat ik moet wandelen of dat hij me anders een schuimende tong draait. Dat zal helpen. Toch maak ik me nog zorgen over die overige minuten zitten. Staand werken trek ik niet. Daarom probeer ik een andere zittechniek uit. Met een hele holle rug en mijn billen ver naar achteren, tot ze over de rand van mijn krukje in het luchtledige zweven. Het ziet er wel wat obsceen uit. Anderzijds heb ik nog nooit een hardwerkende pornoster op een kantoorkont betrapt.

Afwisselend geven Fleur van Groningen en Nico Dijkshoorn hun eigen kijk op de actualiteit. 'Kantoorkont' verscheen op 12/09/2016 in Het Nieuwsblad.

Populaire posts van deze blog

PODCAST MENSENKENNIS

Ik zie jou

GRATIS WEBINAR OVER TRAUMA