Kunnen we ons seksleven nog redden?

Hoofdpijn. Scheve schaatsen. Wippen op commando.

...OF we ons seksleven nog KUNNEN redden?
Voor een vrouw is het vaak gissen wat er in een mannenhoofd omgaat. U hebt er, zoals ik, die hen oprecht trachten te begrijpen. En er zijn er die, omdat dat leuker is, zélf beslissen wat er al dan niet in hun hoofd omgaat. Maar er zouden ook vrouwen bestaan die het echt weten. Zoals de Britse Janet Saunders. Een keurige, forse vijftiger, type Hyacinth Bucket. Aan The Mirror vertrouwde zij toe dat zij een seksueel roofdier is: zeer actief in de sponde, hetzij enkel met bezette kerels. Want mevrouw Saunders weet wat alle mannen willen: avontuurlijke seks die ze thuis niet krijgen. Momenteel beleeft zij deze vleselijke geneugten met 13 verschillende mannen. Dat dient u niet letterlijk te nemen: allicht gebeurt dat niet exact terwijl u dit leest en ook niet met allemaal tegelijk. Want het zou om piloten, politiemannen en rechters gaan. En voor dat soort belangrijke figuren is het niet evident om een gemeenschappelijk gaatje in de drukke agenda te vinden. Dat het flikflooien met pakweg lijkdragers, afwassers en pompbediendes het imago van mevrouw Saunders net iets minder zou opblinken, is allicht toeval. Deze dame geeft niet om status, ze is het altruïsme in persoon: Janet Saunders redt relaties. Want als zij niet met deze mannen coïteert, beginnen zij – dat wéét ze gewoon- affaires die hun huwelijk wél in gevaar brengen. Vooralsnog vinden haar nobele praktijken plaats in het geniep maar ik voorzie een bloeiende zaak: ongeruste echtgenotes die niet weten wat hun man wil, kunnen mevrouw Saunders contacteren. Waarop zij zich als een uit de kluiten gewassen Mary Poppins, in wapperende bloemetjesjurk en met een mysterieus koffertje vol eigenaardige attributen (kunststof lianen, opblaasbare safari-dieren, wie zal het zeggen?), naar de op avontuur beluste echtgenoot in kwestie rept. Alles om een breuk te voorkomen.

Dagelijks van jetje
Maar mannen willen helemaal niet voortdurend seks. Dat leren we uit het Nederlandse tv-programma Alle Dagen Seks, waarin 4 koppels een maand lang dagelijks van jetje moesten geven. Al na 2 dagen gaf één koppel het op. Manlief vond wippen op commando maar niks. Ook andere mannen in het programma kregen het al na 1 week moeilijk.  Niet zo verrassend,  aldus seksuologe Kaat Bollen, die betoogt dat vrouwen een lager libido hebben en daarom- in tegenstelling tot mannen -meer geoefend zijn in het ‘zin maken’. Wat ongeveer even opwindend klinkt als de koekenpan invetten teneinde zijn honger met wat gebakken aardappels te kunnen stillen.
Hoe dan ook, bij Victoria Milan denken ze er anders over. Deze datingsite voor schuinsmarcheerders ontdekte tijdens een onderzoek dat steeds meer mannen in bed hoofdpijn voorwenden. Waarop hun wederhelften de pret elders gaan zoeken. In 2013 was 81 procent van de ondervraagde mannen en 58 procent van de vrouwen op zoek naar buitenechtelijke seks. Dit jaar zijn dat zowel 72 procent van de mannen áls vrouwen.  Een
ex aequo dat doet vermoeden dat het  verveelde partners  betreft die stiekem allebei lid zijn geworden van dezelfde site en straks op een blind date onverwachts tegenover elkaar zitten. Gezellig. Victoria Milan gelooft echter dat het stijgend aantal overspelige vrouwen te wijten is aan hun alsmaar groeiend libido. Zo’n 81 procent van de vrouwen klaagt immers dat hun partner hen niet kan bijhouden in bed. Sigurd Vedal, de CEO van Victoria Milan, beweert dat vrouwen massaal op zoek zijn naar de avontuurlijke seks die ze thuis niet krijgen. Daarmee lijkt hij wel de tegenhanger van eerder genoemde Janet Saunders. Ja, u zou die twee haast de Gandalf en de  Saruman van het vreemdgaan kunnen noemen: beiden in de ban van de trouwring maar met afwijkende visies.

Samen schrobben
Toch is er nog hoop voor monogame lieden. Zij kunnen hun ontspoorde libido’s alsnog op elkaar afstemmen door samen het toilet te schrobben of de dakgoot uit te kuisen. Volgens een Amerikaans team van sociologen dat 487 koppels bestudeerde, voelen stelletjes die samen het huishouden doen zich meer verbonden en krijgen daardoor een beduidend spannender seksleven. Misschien begrijpt u het dus voortaan beter als uw partner u met een speelse knipoog sommeert het doucheputje even schoon te maken. Dat is geen klusje, mijn beste. Dat is voorspel.

(Verschenen in Het Nieuwsblad 29/08/2014)Populaire posts van deze blog

PODCAST MENSENKENNIS

Ik zie jou

GRATIS WEBINAR OVER TRAUMA