Falen we in de onderdrukking van onze echtgenoten?

Eisen mannen straks onze voorrechten op? Hoe kunnen we dat voorkomen?


… OF WE IN DE ONDERDRUKKING VAN ONZE ECHTGENOTEN FALEN?

Een Berlijnse man die boodschappen ging doen in de plaatselijke supermarkt, heeft daar urenlang dood tussen de rekken gelegen. Toen de hulpdiensten kwamen, was het te laat. Volgens de politie lag hij er al 3,5 uur. Blijkbaar had de man een hartaanval gekregen in de groentenafdeling, was hij pardoes neergestort ter hoogte van de bloemkolen en radijsjes. Om roerloos te blijven liggen, zonder dat iemand zich daarover verwonderde. Opmerkelijk, niet? Daar zijn maar twee verklaringen voor. In het slechtste geval leven wij in een tijd waarin onverschilligheid de scepter zwaait. Een deprimerende gedachte. Maar in het beste geval is Berlijn gewoon een hippe stad, volop aangepast aan de nieuwste trend: me-time voor mannen. U weet wel: tijd voor uzelf. En hoe dringender die rust is, des te dramatischer men zich laat neerploffen. In een luie zetel of dampend bad. Maar waarom ook niet, bij hoge nood, pal tussen de groenten. Geen wonder dus dat de andere winkelaars deze onfortuinlijke man rustig lieten liggen. Tot hij werd ontdekt door een gillende vrouw en haar kroost. Het gezin blijft vijand nummer één van de me-time. Tot de laatste snik. En zelfs nog daarna.

Billen met kaviaar
Nu dacht ik dat me-time iets typisch vrouwelijks was. Uitgevonden door vrouwenkwaaltjes als VIJF en Flair, die inspelen op onze pruillippen om hun kijk- en verkoopscijfers stabiel te houden. En de economie draaiende, want tijdens de me-time moeten we naar exclusieve boetieks, luxueuze welness centra en trendy champagnebars. Ja, een verongelijkte vrouw kan haar gezin pas terug aan, als haar billen eerst een kaviaarmasker krijgen. Maar nu eisen mannen dat recht ook op. Vast in het kader van de gelijkheidsstrijd. Volgens The Daily Mail noemen ze het wel liever man-time. Wat klinkt alsof ze eens per week met hangende pootjes en zweetdruppeltjes op hun slapen, vrouwlief vragen of ze alsjeblieft toch even hun scrotum terug mogen. Om dan in de garage, bij gebrek aan een motor, wat te sleutelen aan de keukenrobot. En hun zaakje daarna weer braaf bij de rechtmatige eigenares te deponeren. Maar vergis u niet. Deze mannen worden alsmaar ongeduldiger en wachten straks niet meer op toestemming. Uit een recent onderzoek dat bij 2000 mannen werd uitgevoerd, leren we dat  80 procent vurig smacht naar momenten zonder krijsende kinderen en wederhelften. Bijna de helft van de mannen vindt dat hun vrouwen véél meer me-time hebben. Terwijl zijzelf 58 vrije minuten per week krijgen: zo’n 8 minuutjes per dag. Voor Jake Gyllenhaal ruim voldoende om Chicago van een vreselijke aanslag te redden in de film Source Code, maar voor de ondervraagde mannen nét genoeg om zich in de badkamer of op het toilet terug te trekken, met de deur op slot. Allicht om op hun tablet naar VIJF te kijken. En zo leren ze dat 8 minuten me-time te weinig is.


Stoten per minuut
Straks komen onze mannen dus massaal op straat, met spandoeken met ‘Wij willen man-time’. Wat u hen haast uit medelijden zou geven, met een aai over hun bol, tot u hoort wat hen drijft. Zo’n 34 procent wil het om ‘gewoon zichzelf te kunnen zijn’. Geef toe, dát kunnen we niet toestaan. Bovendien verlangen zij ernaar om in hun vrije tijd iets te gaan drinken met vrienden of een boek  te lezen. U kunt zich al voorstellen wat voor gekke ideeën zij zich daarbij in het hoofd zullen halen. Nee, dat mag niet gebeuren. Bovendien gaat hun vrije tijd af van de onze. We moeten hen dus stoppen. Met iets dat hen afleidt,  waar we zelf ook nog wat aan hebben: de Sexfit. Dat is een vibrerende penisring die beider genot verhoogt én zijn seksuele fitheid registreert. Het ding geeft via een gratis app op zijn smartphone door hoeveel calorieën er zijn verbrand en vooral: hoeveel stoten er per minuut werden gegeven. Wat het haantje in elke man, mateloos zal fascineren. Komt daar bovenop dat de resultaten gedeeld en vergeleken kunnen worden op sociale media. U begrijpt: voortaan zit manlief tijdens zijn 8 minuten gekluisterd aan Facebook, hopend dat niemand zijn record verbreekt. Om daarna weer kwispelend het huishouden te doen, tot de Sexfit als beloning terug op mag.


(Verschenen in Het Nieuwsblad 22/08/2014)
Populaire posts van deze blog

PODCAST MENSENKENNIS

Ik zie jou

GRATIS WEBINAR OVER TRAUMA