REDENEN VOOR SEKS


Fleur van Groningen vraagt zich af...
Omdat men een gegeven paard niet in de bek moet kijken. Omdat ik met hem tracht te versmelten. Omdat ene Roger de Bussy-Rabutin zei: ‘Als men niet heeft wat men bemint, moet men beminnen wat men heeft.’ Omdat ik niet graag met lege handen kom.  

...
Hebt u zich de afgelopen dagen ook voortdurend afgevraagd waarom u seks wilde?    
Ik wel. En naderhand waarom ik dat zélf wilde. En dat omdat dinsdag bekend werd dat seksuologen-in-opleiding aan de Universiteit Gent, via een enquête op www.waaromseks.be, willen nagaan wat de vogelende Vlaming nu precies drijft. Uit een Amerikaans onderzoek bleek al dat men daar, naast ‘goesting’ en vermoedelijk ‘kindjes kopen’, zo’n dikke 220 andere motieven heeft voor seks. En dan vraagt een seksuoloog in spe zich natuurlijk af hoe dat hier zit. Aldus werden er van die 220 exact 139 redenen geselecteerd om los te laten op ons, brave burgers, pezend plebs.

Maar waarop is die selectie ­gebaseerd? Werden de 81 overige redenen misschien gediskwalificeerd omwille van culturele verschillen? ‘Omdat hij gratis een AK-47 kalasjnikov kreeg bij een pakje condooms.’ Zoiets?

Nadat ik de enquête had ingevuld - anoniem, dus als u in de resultaten iets over de geneugten van vloeibare honing aantreft, dat komt niet van mij - las ik de Amerikaanse lijst nog eens na. Vooral wat had te maken met de tegenpartij had de selectie niet overleefd. Dingen als ‘omdat de ander intelligent was’ en ‘omdat de ander mysterieus was’. Misschien overbodig aangezien de meeste Vlamingen zich niet aangetrokken voelen tot intelligente, mysterieuze figuren? Hoe verklaart u anders het succes van Astrid Bryan.

We staan echter wel te boek als bourgondiërs. Allicht daarom haalde ‘omdat de ander me op een duur diner had getrakteerd’ de vragenlijst wel. ‘Omdat de ander zo dronken was dat ik er misbruik van kon maken’ dan weer niet. Een gemiste kans, we staan toch ook bekend om onze voortreffelijke bieren? Gelukkig bleven er nog voldoende tot de verbeelding sprekende redenen over. Zoals ‘het was in het heetst van de strijd’: in het kader van de huidige verkiezingsstrijd het beste excuus ooit voor vreemdgaan.

Wat ons brengt bij de invloed van de actualiteit op ons seksleven. Iets waarmee eerder genoemde enquête helaas geen rekening houdt, maar wat allicht niet te onderschatten valt. Wat dacht u van ‘omdat Beyoncé op de Grammy’s met haar bekoorlijke derrière stond te zwaaien’? Bepaald inspirerend. Of ‘omdat het moest van mijn bustier’? Een Japans bedrijf heeft immers de ‘ware liefde-tester’ ontwikkeld, een beha die uit het slot springt zodra de hartslag van de draagster de hoogte ingaat. Wel lastig tijdens het wegrennen voor een belager, een stresserende presentatie op het werk of een ouderavond waarbij de gemoederen hoog oplopen. Maar desondanks een grote hulp voor emotioneel geblokkeerde vrouwen die toch willen weten wanneer ze door ware liefde worden overspoeld. En sowieso leuk om later aan de kleinkinderen te vertellen: ‘Toen de bomma mij voor ‘t eerst zag, vloog haar blouse met een knal open. Ge had die andere mensen op den tram moeten zien kijken!’

Maar goed, allicht volstaan die 139 redenen. We hebben ook niet eeuwig de tijd en er zit vast voor ieder wat wils tussen. ‘Omdat de ander te hoog gegrepen was voor mij’ en ‘omdat ik eens iemand van een ander niveau wilde’ deden me alvast denken aan een openhartig gesprek dat ik ooit voerde met William Boeva. ‘De ander was beschikbaar’ is ongetwijfeld herkenbaar voor al wie andermaal bot ving bij zijn voltallige adresboek en dan maar desperaat zijn pop opblies. ‘Ik wilde op een dieper niveau communiceren’ lijkt me dan weer logisch na het lezen van het album De Tetterende Tampeloeres van Belgiës bekendste stripduo.

Alleen ‘om dichter bij God te zijn’ begreep ik niet. Ik dacht dat die, net als Maggie De Block, overal was. Niet dus. Dan ziet hij misschien ook niet alles. In dat geval heb ik geen andere redenen meer nodig!

 

PRIKBORD

Minipiloot
Wayne Unten, één van de maker vans de Disneyfilm Frozen, maakte een ultrakort animatiefilmpje nadat hij met zijn kinderen in het park was en daar een sprinkhaan filmde met zijn iPhone. Over het hoofdpersonage  zei hij: ‘
In 1903 was Olivia Wright de eerste piloot die met de grote sprinkhanen van Noord Amerika vloog.’
Filmpje:  www.nieuwsblad.be/sprinkhaan


Nieuw complex

Goed nieuws voor vrouwen die graag klagen. Want hoera, er is een nieuw complex! Voortaan hoort u zich diep te schamen voor het zweet tussen uw borsten. Ja, die hectoliters waar u vroeger niet bij stil stond. In Amerika noemt men het verschijnsel ‘Swoobs’: een samentrekking van ‘sweaty’ en ‘boobs’. Ongeveer te vertalen als ‘Zwietjes’. Drie bedrijven brengen daar nu borstdeodorant uit en die trend waait vast gauw over naar hier. Voor de verkoop is het natuurlijk gunstig als wij zo onzeker mogelijk worden.


Natte droom
Het is niet omdat u technisch gezien volwassen bent, dat u in een saai huis hoeft te wonen. Op dromen staat geen leeftijd. Laat u dus gerust inspireren door deze 33 woontips. Wat dacht u van een achtertuincinema? Een indoor glijbaan? Of een aquariumbed? Niks zo troostend als na een nachtmerrie of tijdens slechte seks, naar tropische vissen staren.
33 foto’s: http://www.boredpanda.com/amazing-home-interior-design-ideas/

Schaduwkant
We hebben allemaal een schaduw. Maar sommige kinderen kijken daar toch vreemd van op. Dat leverde een leuk compilatiefilmpje op. Heerlijk, die combinatie van ontroering en leedvermaak!
Filmpje: www.hetnieuwsblad.be/schaduw


(‘Fleur van Groningen vraagt zich af…’, elke vrijdag in Het Nieuwsblad)

Populaire posts van deze blog

PODCAST MENSENKENNIS

Ik zie jou

GRATIS WEBINAR OVER TRAUMA