Free Pussy!

Honderd jaar aan historische wetenschappelijke gegevens, levert het bewijs dat vrouwen alsmaar slimmer worden én dat hun IQ dit jaar zelfs dat van hun mannelijke soortgenoten voorbij stak. Daar waarschuwden de Maya’s natuurlijk al veel langer voor. Maar misschien hoeft vrouwelijke intelligentie anno 2012 niet per se het einde van de wereld te betekenen, nu mannen zich niet langer in veren hullen. Anderzijds is haantjesgedrag nog steeds bijzonder populair. Behalve down under. De Nieuw-Zeelandse psycholoog James Flynn was er als de kippen bij om het grote nieuws aan een Britse krant te verklappen – vermoedelijk onder druk van zijn moeder, minnares of echtgenote. Ogenblikkelijk ging het nieuwtje rond op de Twitter- en Facebookprofielen van duizenden vrouwen, die sinds het begin van de evolutieleer niet meer zo apentrots waren geweest. Zelfs Peter Vandermeersch, pas nog uitgeroepen tot de meest invloedrijke Belgische journalist op Twitter, slikte zijn mannelijke trots in en postte het desbetreffende artikel als één van de eersten - vermoedelijk onder druk van zijn secretaresse. Jammer genoeg voor de vrouwelijke Russische bevolking, heeft de secretaresse van Poetin niet zoveel invloed. Dat ondervonden enkele leden van Pussy Riot die ondanks hun superieure intelligentie, alsnog met twee jaar strafkamp werden opgezadeld. Eén jaar strijken en één jaar dweilen, als ik me niet vergis. Sindsdien hangen de Russische straten vol spandoeken met opschrift ‘Free Pussy’. Dat trekt toch het verkeerde soort toeristen aan. Ik zou president Pussy er gerust eens zelf op willen attenderen, maar strijken kan ik al.
Aartsrivaal Amerika weet het vrouwenbrein in elk geval wél te waarderen. De
Augusta National Golf Club, één van de exclusiefste golfverenigingen van de VS, besloot om na 80 jaar voor het eerst vrouwen – vrijwillig- in hun ledenbestand op te nemen. In het VRT-journaal sprak men over één van de laatste ‘heilige huisjes’ dat omver leek te vallen. Zodra er vrouwen binnenlopen, is een huisje dus niet langer heilig. In de Grote Moskee van Brussel, op een steenworp afstand van de Reyerslaan, kunnen ze vast nog wel een extra imam gebruiken, beste Wim De Vilder. Nee, dan komen ze bij de concurrentie toch een stuk geëmancipeerder uit de hoek. Dat bewijst de deelnemerslijst van het komende, tiende seizoen van De Slimste Mens ter Wereld. Weldoener Woestijnvis deed zijn best om twee minderheden op de deelnemerslijst te krijgen: Vrouwen en Onbekende Vlamingen. Toegegeven, op papier zijn dat meerderheden. Maar op papier is niet op tv. Met 12 vrouwen op 34 kandidaten, zat er nooit méér oestrogeen in De Slimste Mens. En een juiste kadrering zou niet alleen wonderen kunnen doen voor de kijkcijfers, ook de gezondheid van de mannelijke kijkers kan erbij gebaat zijn. Uit een recente studie blijkt immers dat mannen die naar borsten staren, een langere levensverwachting hebben. (Voor alle duidelijkheid: het gaat hier om vrouwenborsten. Wijlen de boezem van Bart de Wever had geen levensverlengend effect.)
Beslist iets waar de Oekraïense protestgroep Femen toch eens over moet nadenken met die superieure hersenen van hen. Want met al dat blote tieten gezwaai, blijven hun conservatieve vijanden wél des te langer rondlopen. Nee, dan is er over de fluo badmutsen van Pussy Riot toch veel beter nagedacht. Maar dat geheel terzijde.In ieder geval draagt Woestijnvis zo niet alleen een steentje bij tot onze algemene kennis maar ook tot de vergrijzing. En zal het de kloof tussen het Vlaamse mannen- en vrouwenbrein, de komende tijd wellicht alleen maar vergroten. Ik weet nu eenmaal als geen ander dat mannen niet meer logisch kunnen denken zodra ze borsten in het vizier krijgen. Of we nu slechts onder ons getweeën zijn of in gezelschap, tijdens hinderlijke discussies leg ik mijn veel te begaafde man steevast het zwijgen op door even met mijn voorgevel te wiebelen. Als razend slim argument kan dat tellen, nietwaar. Of zoals Robin Williams al zei: “En dan realiseer je je dat God de man een penis en hersenen gaf, maar niet genoeg bloed om ze tegelijk te gebruiken”. God moet dus wel een doortrapte vrouw zijn, De Vilder. En mocht er dit jaar toch een man de finale van de Slimste Mens winnen, dan is dat wellicht omdat zijn vrouwelijke rivale ongesteld was (of belangrijker zaken aan haar hoofd had dan een televisiespelletje). Maar eigenlijk hoeft u niet tot die finale te wachten om te kunnen concluderen dat vrouwen werkelijk slimmer zijn dan mannen. Het bewijs zit hem al in de deelnemerslijst: Laurens – De Lau- Nuyens doet mee, zijn zus Astrid Bryan doet dat niet.

Populaire posts van deze blog

Ik zie jou

PODCAST MENSENKENNIS

Flor Hermans