Sterren op de kansvloer

Sterren op de kansvloer
Hoe het verder moet met u, de wereld en Jan Hoet, leest u in de enige horoscoop die kaas gegeten heeft van sterren kijken. Of waarom berggeiten beter oppassen voor steenbok Tom Barman.

Fleur van Groningen


Steenbok
Steenbokken zijn ambitieus en Tom Barman is daarop geen uitzondering. Geen enkele andere Belgische muzikant /regisseur  schopte het ooit zo ver in het meisjes versieren.  Ondanks zijn indrukwekkende carrière als vrouwenfluisteraar, verloor hij echter nooit zijn hart. Vermoedelijk is dat de schuld van zijn typische steenbokse nuchterheid. Toch voorspellen de sterren Tommy binnenkort zijn eerste, langdurige relatie: haar naam is Gonorroe en ze druipt van het  enthousiasme!


Waterman
Watermannen houden veel rekening met anderen. Zo ook Veerle Baetens. In plaats van toe te geven aan haar grote droom om mee te zingen in een kitscherige musical, hangt ze al jaar en dag de ietwat vulgaire hoofdinspecteur uit op tv. En ze heeft werkelijk alles over voor een betere wereld: binnenkort valt haar whale tail zelfs op het grote scherm te bewonderen. De sterren voorspellen La Baetens een gouden toekomst. En een dito stringetje!

Vissen
Als alles in het water valt, voelt Chokri Mahassine zich als een vis het water. Niet alleen is hij meesterlijk in het ontwijken van conflicten, dankzij zijn dromerig karakter ziet hij ook altijd nieuwe invalshoeken. Wees niet te hard voor hem als u zijn luchtkastelen niet kunt volgen: net als elke vis is ook Chokri een gevoelige ziel. De sterren raden hem evenwel aan om een ark te bouwen met ruimte voor een groot festival. Deadline: het einde van 2012, als de wereld door een zondvloed vergaat.

Ram
Dat Vincent Kompany graag achter balletjes aanholt, is niet zo abnormaal. Rammen zijn vurig en energiek en lopen over van de levenslust. Toch, aangezien zij eveneens graag hun eigen projecten opstarten, ziet het er naar uit dat Kompany zijn carrière binnenkort over een andere boeg zal gooien. In mei kocht het voetbaltalent een gitaar van Noel Galaggher. De sterren adviseren u om in stapels oordopjes en/of antidepressiva te investeren.

Stier
Stieren komen over het algemeen traag op gang en houden niet van verandering. En wat wil het toeval? Sien Eggers heeft van traag zagen haar handelsmerk gemaakt! Met haar humor bereikt het mens meer dan eender welke politicus. Stieren doen er dan ook alles aan om de lieve vrede te bewaren. De sterren zagen Eggers ooit door het sportpaleis huppelen met witte vleugels en tutu, en bombarderen haar vanaf vandaag graag tot nationale vredesduif.

Tweeling
Jean-Pierre Van Rossem stak zijn dubbele boekhouding nooit onder stoelen of banken, je kon er gewoon op twee manieren naar kijken! Gelukkig is hij, net als alle Tweelingen, een vlotte babbelaar en lult hij zich bijna overal uit. Net als andere Tweelingen houdt hij van flirten. Moest JP toch niemand om zijn vinger kunnen winden, heeft hij daarvoor altijd zijn baard nog. De sterren smeken hem die nooit af te scheren. Daar onder zit namelijk een joekel van een dubbele kin verborgen.

Kreeft
Jan ridder Hoet, kunstpaus voor de vrienden, vond in de jaren ’60 de smurfen opnieuw uit. Terwijl hij met zijn boezemvriend stripverhalen tekende over blauwe peren, deed hij zijn sterrenbeeld alle eer aan: Kreeften zijn  creatief en hebben een ongewone fantasie. Daarnaast zijn het gevoelsmensen en hebben ze bijzonder lange tenen. Maar volgens de sterren gaat het in het geval van Hoet gewoon om een paar geabstraheerde voeten.

Leeuw
Leeuwen  zijn ijdel en staan graag in het centrum van de belangstelling. Toch was in de kijker lopen niet genoeg voor Kelly Pfaff. Pas toen zij Gooris van de basketsloefkes hoorde zingen, vond zij haar ware roeping. Zij zou niet rusten voor zij zelf zo’n sloefke had. Maar naast commanderen hebben leeuwen ook veel nood aan affectie. Daarom adviseren de sterren sadomasochisme. Die kop van Sam smeekt toch om kokend kaarsvet?

Maagd
Is onze Koningin Paola niet het prototype van de gedienstige maagd? Ze leidt de trillende hand van Albert al jaar en dag trouw tijdens het tandenpoetsen, handtekeningen zetten en neuspeuteren. En gezien haar perfectionistische aard en haar oog voor detail, doet ze dat grondig. Vanwege de huidige politieke situatie raden de sterren haar rode nagellak aan. Dan is Albert net ietsje geloofwaardiger als hij doet alsof zijn neus bloedt.

Weegschaal
Zal ik nog een scheve schaats rijden of toch maar een lijntje coke snuiven? Weegschalen kunnen moeilijk beslissen, en wikken en wegen tot ze een ons wegen. Gelukkig blijft Tommeke Boonen op gewicht dankzij het high verorberen van andermans fastfood. Toch voorspellen de sterren hem binnenkort een zware aanvaring met de uitbater van ’t Geel Kot in Gent. Nu heeft hij die cheeseburger nog altijd niet betaald, goddomme.

Schorpioen
Het begon voor Evi Hanssen allemaal bij Samson & Gert en kinderentertainment bleek wel haar ding. Haar zoontjes van 10 maanden en 2 jaar slapen nog steeds in dezelfde kamer als hun ouders en krijgen regelmatig de pikante versie van “Ik moest kloppen want de bel doet het niet” te zien. De sterren wijzen Evi er graag toch even op dat schorpioenen bekend horen te staan om  hun sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel.

Boogschutter
Boogschutter Bartje is vurig en gedreven en filosofeert graag . Het liefst in het Latijn, zodat het indrukwekkend blijft. Van  Audi et alteram pastem (hoor ook de tegenpartij) zou De Wever evenwel nog geen kaas hebben gegeten. Nee, doe hem dan maar friet met mayo. En deze Goedele, want boogschutters zijn spiritueel. De sterren geven hem nog één wijze raad: “Homo Sapiens non urinat in ventum”. (Een slimme vent pist niet in de wind)
 eerder verschenen in Goedele
Populaire posts van deze blog

PODCAST MENSENKENNIS

Ik zie jou

GRATIS WEBINAR OVER TRAUMA